Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A legjobb időszak végleges szőrtelenítéshez!

2019. 12. 20. 16:17:32
A legjobb időszak végleges szőrtelenítéshez!

A végleges szőrtelenítési eljárások után szükséges a kezelt bőrfelületeket pár napig megvédeni a túlzott napfénytől és minden nemű hőkezeléstől, mint szolárium vagy szauna, hogy óvjuk a bőrünket a túlzott igénybevételtől. Ebből kifolyólag tökéletes alkalom, hogy a téli, hideg időszakban vegyünk igénybe egy-egy ilyen szolgáltatást és ne a bikiniszezon elején jusson eszünkbe!

Tartós szőrtelenítés, de minek?

Sokszor gondolsz arra, hogy jó lenne ám megszabadulni a rakoncátlan kis szőrszálaktól, de nem bízol a komolyabb technikákban? Gondolj bele, hogy más szőrtelenítési eljárások milyen veszélyeket és kellemetlenségeket vonnak maguk után! A borotválkozás amellett, hogy fárasztóan gyakran szükséges ismételni (adottságoktól függően akár naponta) folyamatosan megsértheti a bőrfelszínt, titokzatos kis vágásokat ejthet a tested különböző pontjaink és akár olyan helyen is megcsúszhat a kezed, amibe jobb bele sem gondolni. Az epilálás borzasztóan fájdalmas és általában nem is annyira tartós, mint ahogy első hallásra hinnénk, hiszen gyakran a gépnek nem sikerül tövestől eltávolítania a szőrszálat, hanem egyszerűen letépi azt. A gyantázás egy egészen bevált módszer, az előzőleg említett két eljárással szemben határozottan egy jobb megoldás, viszont szintén szükséges pár hetente az ismétlés és egyénenként akár kellemetlen szőrbenövéseket is okozhat, ha nem megfelelő ember végzi.

Mindennek a figyelembevételével jutott el odáig a kozmetikai ipar, hogy szükséges kifejleszteni egy olyan eljárást, ami mindezen problémákra megoldást nyújthat, a végleges szőrtelenítést. Így született meg előbb az IPL, majd az SHR végleges szőrtelenítés.

Nézzük, mire jó és mit csinál az IPL végleges szőrtelenítés:

 • a készülék intenzív fényimpulzussal elpusztítja az aktív szőrszálakat
 • a kezelés kevesebb fájdalommal járhat, mint  gyantázás vagy az epilálás
 • fehér, vagy kifakult testrészen, valamint sötét szőrszálakon fejti ki a legjobb hatását
 • aktív szőrszálakat (növekedési fázisban lévő) tud kezelni, ezért ajánlatos eleinte több alkalom (3-6 kezelés)
 • egyénre szabottan használható a készülék a maximális elégedettség érdekében

Gépünk erőteljes fényimpulzussal egyedülálló módon a fényhullámhossz, energiasűrűség és impulzus idő optimális kombinációja segítségével célozza meg és teszi inaktívvá a szőrtüszőket. A kibocsátott fényenergia a szőrszáll és szőrtüsző pigment (melanin) tartalmában elnyelődik, és átalakul hőenergiává. Az anagen (növekedési) fázisban lévő szőrtüszők a hőenergia hatására semlegesítődnek. Ez az eljárás szelektív fototermollízis néven ismert. 

A mai legmodernebb eljárása: az SHR végleges szőrtelenítés

Az SHR a „Super Hair Removal” kifejezés rövidítése. A legújabb és leghatékonyabb tartós szőrtelenítési eljárás, amely ötvözi a lézer és az IPL technológia előnyeit. Ezek a kezelések kényelmesebbek, mint a hagyományos módszerek, a bőr pedig védettebb.

Ahelyett, hogy nagy erősséggel levillantanák a kezelni kívánt szőrszálakat, ez a módszer a szőrtüszőket fokozatosan melegíti fel úgy, hogy általában csak nagyon enyhe kellemetlen érzés társul hozzá. Tökéletes eredmény érhető el a bőrfelszín sérülése nélkül. A módszer bármely testrészen alkalmazható, kivéve a szemkörnyéken! Az IPL-el ellentétben akár szőke, világos szőrszálon is alkalmazható! Továbbá a barna bőr sem akadály többé! Így nem kell hófehérré fakulnod a tartós szőrtelenítés érdekében.

Az SHR tartós szőrtelenítés általában fájdalommentes, hiszen nincs sem égető, sem kellemetlen érzés a kezelés közben, az IPL-el ellentétben.

 • Gyors és kényelmes eljárás a szőrszálak eltüntetésére
 • Barnult bőrön is alkalmazható, így akár nyáron is igénybe veheted.
 • Akár világos, szőke szőrszálakon is megfelelő hatást fejt ki.
 • Kisebb fájdalomérzet, kevesebb kényelmetlenség
 • Hatékonyabb az IPL-nél, így jobban kíméli a bőrt is.
 • A telogén fázisban lévő szőrszálakat is lehet kezelni szemben az IPL-el, ott ugyanis csak növekedési fázisban kezelhetőek a szálak.

A Diamond Szépségszalon és Masszázs Stúdióban a kezelést BioMed SHR 1000 Szőrtelenítő géppel végzzük.

Természetesen azért minkét kezelés esetében szükséges a kellő körültekintés, mivel sokkal kevesebb kockázattal jár az alkalmazásuk és jelentősen praktikusabbá és elérhetőbbé teszik a tartós szőrtelenséget, azért van pár kondíció, amely kizárja az alkalmazást. Mindkét kezelés esetében vannak eltérések az ellenjavallatok között, így amennyiben szeretnétek többet megtudni róluk, nézzétek meg szolgáltatásaink bővebb leírását az alábbi linkekre kattintva!

Tartalomhoz tartozó címkék: Szőrtelenítés

Keresés