Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A masszázsról általában

2018. 11. 08. 00:00:00
A szellemi-testi-lelki állapot érintés-simogatás segítségével történő javítása-fokozása a legősibb, természetes gyógymódok közé tartozik. Az érintés -simogatás életszükségletünk: biztonságérzetet, örömöt, önbizalmat, megerősítést, melegséget, életerőt és energiát ad.

Mit kell tudni?

A simogatás-érintés hiánya miatt sokkal ingerültebbek leszünk, csökken az immunrendszer védekezőképessége, és ez olykor akár depresszióhoz is vezethet. A masszázzsal betegségeket előzhetünk meg, és az egészségünket őrizhetjük meg. Általa javítjuk a teljesítőképességünket, szépségünket. Feszesít és fogyaszt, hiszen megindítja a véráramlást, az anyagcserét, és ezáltal gyorsabban bomlanak le és ürülnek ki a salakanyagok a szervezetből. Ellazítja az izmokat, tehát nyugtató hatással bír.

Javítja a vérkeringést, így vérkeringési problémák esetén is javallott. Számos kór tüneteit, panaszait enyhíti. Aromaterápiával kiegészítve a masszázs még nagyobb eredményeket érhet el a betegségek leküzdésében. Kétféle alap masszázstechnikát különböztetünk meg:

  • Nyugati masszázstechnikák: a szervezet egyes mozgó apparátusainak (izmainak, inainak, csontjainak, ízületeinek) működését állítja helyre. (Például ilyenek: svéd, gyógy-, hátmasszázs)
  • Keleti masszázstechnikák: ezen technikák alapvető lényege és hitvallása szerint testünk egészsége attól függ, hogy a benne lévő energia mennyire tud keringeni, áramlani. A keleti masszázsok célja tehát az, hogy az energia szabad áramlását helyreállítsák. Feszült izmaink például gátolják az energia áramlását.
Tartalomhoz tartozó címkék: Masszázs

Keresés