Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Úgy érzed felemészt a feszültség? A stresszoldó levendulás masszázs megoldás lehet!

Úgy érzed felemészt a feszültség? A stresszoldó levendulás masszázs megoldás lehet! Úgy érzed, hogy az utóbbi időszak viszontagságai rányomják bélyegüket már az általános közérzetedre is? Ne hagyd! Napjainkban kiemelten fontos a mentális egészség, hiszen tudjuk egyrészt, hogy idővel fizikai panaszokat is előidézhetnek, másrészt az életet márpedig igenis élvezni kell! Írásunkban most bemutatjuk Neked, hogy miért is éri meg a relaxációs masszázshoz és a levendulaolajhoz fordulni segítségért!

Kezdjük az alapoknál: milyen a jó masszázs?

Leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy jó masszázs az, ami nem csak rövid távon, de a későbbiekben is jó érzéssel tölt el. Ezt azért is írjuk, hiszen a párunktól kapott egy-egy talp vagy hátmasszázs nagyon jól tud esni egy nehéz, fárasztó nap végén, viszont lehet, hogy egy pár óra múlva már újra ugyan úgy fáj az érintett terület, vagy ne talán tán sikerült egy olyan pontra rászorítani, amitől még csak rosszabb lett az egész. Mindebből kifolyólag ha fájdalmaink, befeszüléseink vagy stresszes életvitelünk van, érdemes az igazi munkát profi masszőrökre bízni. Mindemellett különböző masszázstípusokat különböztethetünk meg, a legtöbben ismerik a thai masszázst, svédmasszázst, frissítő masszázst és stresszoldó vagy relaxációs masszázst. Mint ahogy soknak az elnevezése is sejteti, az eltérő fogások révén különböző hatást fejtenek ki az emberi szervezetre, más elemekkel dolgoznak, válasszuk mindig azt, amire úgy érezzük, hogy szükségünk van!

Mitől relaxációs a stresszoldó masszázs?

A relaxációs masszázs olyan korábban említett fogásokat tartalmaz, amelyek egyrészt elősegítik a befeszült izmokat, izomgörcsöket a hatékonyabb és gyorsabb ellazulásra, tehát ebből kifolyólag hatékonyan oldja az izomgörcsöket és a fájdalmat, másrészről pedig ezt olyan módon teszi, hogy a lelki görcsök és a feszültség is effektíven párolog el belőled. Ezt a hatékony ellazulást tovább fokozza az aromaterápiás masszázsolaj, a relaxációs zene, valamint akár a gyertyafényben úszó szoba, mivel a kellemes, nyugodt és meghitt környezet elősegíti, hogy elfelejtkezzünk a nyomasztó gondolatokról.

Mennyi idő alatt hat a stresszoldás?

Erre a kérdésre csak összetett választ tudunk adni, hiszen ez nagyban függ a vendég élethelyzetétől, mentális és fizikai állapotától is. Már abban a pillanatban, hogy elindulsz egy ilyen kezelésre valahol fellélegzel, hiszen tudod azt, hogy egy kellemes, már igencsak várt élményben lesz részed és a szorongás helyét felváltja az izgatottság. Majd megérkezel, kényelembe helyezed magad és a nyugtató, harmonikus környezet segítségével átszellemülsz teljesen. Itt jön az érdekes kérdés, hogy mégis meddig tartson a masszázs. Alapjában véve elmondható, hogy minél tovább tart, annál hatékonyabban és hosszabb távra fejti ki a hatását, ezért ha eláraszt a feszültség, vagy egyszerűen csak imádod ha gondoskodhatsz magadról, akkor mindenképpen válaszd a 120 perces verziót, hiszen mellé nem nyúlsz vele! Két óránál többet nem ajánlott és nem is érdemes igénybe venni, hiszen ez az időtartam maximálisan elegendő a tökéletes eredmény érdekében.

Sietős, sűrű napjaid vannak? A hatást meg is gyorsíthatod, turbózhatod ha egy 4 kezes masszázst választasz ebben az esetben, hiszen akkor egyszerre két masszőr tud gondoskodni arról, hogy kevesebb idő alatt akár, de minden kritikus terület megkapja a szükséges odafigyelést! Őszintén elmondható, hogy ha eredményes hatást szeretnénk, akkor igazán nem érdemes az idővel, vagy masszőrök számával spórolni.

Ha a relaxációs masszázs magában ennyire jó, akkor miért adjunk hozzá levendulát?

Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy "jóból is megárt a sok", viszont jelen helyzetben ez egyáltalán nincs érvényben. A levendulaolajról szinte mindenki hallotta már, hogy milyen effektíven nyugtatja a felborzolt idegeket és elősegíti az ellazulást, még az alvászavarokon is bizonyítottan segít! Kell ennél több? Akkor folytatjuk! A csodanövény mindezeken felül többek között görcsoldó, antibakteriális, gyulladáscsökkentő, keringésjavító, gombaölő, immunrendszer erősítő és hatékony fájdalomcsillapító hatással is bír. Effektíven csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást, ezzel elérve a tökéletes harmónia és relaxáció állapotát, valamint migrénes fejfájások kezelésére is ajánlott, hiszen csökkenti előfordulásuk gyakoriságát és a fájdalom mértékét is rendszeres alkalmazás esetén - akár nem csak masszázs formájában!

Nos, ha összeadjuk a stresszoldó, relaxációs masszázst és a levendulaolajos kezelést, akkor ezek a hatások teljes harmóniában összedolgoznak és összeadódnak. Valljuk be, időről időre mindannyiunknak szüksége van egy kiadós relax időre, így pedig ügyesen kapcsolhatjuk össze a kellemeset a hasznossal. Ha Neked, vagy egy ismerősödnek úgy érzed jól esne már megállni a folyamatos mókuskerékben, akkor bátran ajánlhatod, vagy ajándékba is megveheted nálunk!

Keresés