Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Masszírozd ezt a két pontot lábaidon és figyeld, hogy mi történik!

2017. 04. 07. 00:00:00

A feszített tempójú életmóddal egyenes arányban egyre több betegséggel kell megküzdeniük az embereknek. Állandósul a feszültség, a stressz pedig senkit nem kímél. A mozgásszegény életmód következtében mind többen szenvednek hát- és derékfájástól, amire nem minden esetben akad hatékony fájdalomcsillapító. 

Mit tehetünk ilyen esetben? Éljenek a természetes gyógymódok! 

Napjainkban az ideiglenes megoldást kínáló gyógyszerekkel szemben egyre többen fordulnak az ősi, természetes gyógymódokhoz. Ezek egyike az akupunktúra, melynek gyökereit nem meglepő módon az ősi kínai kultúrában kell keresnünk.

Miben segíthet az akupunktúra?

Legfőképpen a test és a lélek egyensúlyának megteremtésében, helyreállításában lehet nagy segítségünkre. Az akupunktúrának köszönhetően megszűnik az izmok merevsége, de közreműködik a vérkeringés élénkítésében is. Sokan alkalmazzák a hatékony relaxáció egyik elemeként is.

Az emberi testen három olyan fontos pontot is találunk, melyek masszírozásával megszabadulhatunk a gyötrő fájdalmaktól.

Hol vannak ezek a pontok?

1. GB29-es pont: a medence és combcsont találkozásánál található. Ha ezt masszírozzuk, enyhíthetjük a csípő, és ízületi fájdalmakat.

2.GB30-as pont: a fenékrész középső területén, kb. két ujjnyival a csípőcsont alatt helyezkedik el. Ha ezt masszírozzuk, a hát-, csípő, és ízületi fájdalmaktól szabadulhatunk meg.

3. B54-es pont: keressük meg hátul a térdhajlatunkban elhelyezkedő pontot, és masszírozzuk 2-3 percen keresztül. Ha ezt a pontot masszírozzuk mind a két lábunkon, akkor hatékonyan megszabadulhatunk a hát-és derékfájástól.

(Forrás)  

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógymód Masszázs Tippek

Keresés