Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így ülj helyesen munkahelyeden, hogy megőrizd egészségedet!

2016. 12. 19. 00:00:00

A legtöbb, egymástól független kutatás azt igazolja, hogy a túl sok ülés egészségtelen. Különösen akkor, ha közben nem figyelsz tartásodra és pár dologra, ami bár apróságnak tűnik, de hosszú távon rendkívül káros hatásokkal jár. Mi most egyetlen képen összegeztük, hogyan ülj helyesen, és mire figyelj oda a munkahelyeden, ahol a legtöbbet ücsörögsz egy nap során. 

A Vanderbilt Egyetem 6.300 ember bevonásával készült, korábbi kutatása szerint egy átlagember az ébrenlét idejének 55%-át, kb. 7,7 órát tölt ülve egy nap során. Viszont egy olyan ember esetén, akit foglalkozása is egy asztalhoz köt, majd autóval, tömegközlekedve tér haza és otthon is a TV előtt ülve kapcsolódik ki, a napi “ülésidő” értelemszerűen a fentinél jóval hosszabbra is nyúlhat.

Az Amerikai Rák Egyesület (American Cancer Society) 2010-ben közzétett adatai azonnali életmód változtatást sürgettek. 1993-tól 2006-ig 69.776 nő és 53.440 férfi vizsgálata után az alábbi megállapításokat tették:

A napi 6 óránál többet ülő nők 94%-kal nagyobb eséllyel haltak meg a kutatás 13 éve alatt, mint azok, akik 3 óránál kevesebbet tették ezt.

Férfiaknál ugyanez az arány 48% volt.

Manapság már sokan ill. sok helyen próbálnak változtatni a fentieken, kényelmesebb, sőt álló és ülő közt váltható munkaállomások kialakításával, de amíg minden egyes székbe kényszerítő munkahely nem jut el idáig, addig figyelj oda az alábbiakra, és máris sokat tehetsz egészségedért. Emellett a különböző masszázsok is rengeteget segíthetnek, a fizikai és mentális egészséged megőrzésében!

Íme a helyes módszer: 

helyes_ules

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógymód Hátfájás Tippek

Keresés