Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan szabaduljunk meg hatékonyan a Karácsonykor szerzett plusz kilóktól?

Hogyan szabaduljunk meg hatékonyan a Karácsonykor szerzett plusz kilóktól?

Bizony az év vége sok mindenkinek hízást jelent. Az a sok finomság, ami Karácsonykor az asztalra kerül, egyszerűen ellenállhatatlan, ráadásul ilyenkor szinte mindenki mozgásszegény életmódot is folytat. Sokan még szabadságot is kivesznek a két ünnep között, így ez a másfél hét leginkább az evésről, tévézésről, pihenésről és a hízásról szól.

Ha már felszaladtak a plusz kilók mit lehetne tenni ellenük? Milyen megoldások vannak, amik hatékonyak és tartósak, valamint tavaszra visszaadják a régi vonalainkat? Megmutatjuk!

Fogyókúra

Legkevésbé közkedvelt módszer, ám annál többen próbálkoznak először ezzel, hogy lefogyjanak. A fogyókúrát is „okosan” kell lefolytatni, különben akár az ellenkező hatást is elérhetjük vele. Bizony ám, akár hízást is eredményezhet, ez azért lehet, mert ha drasztikusan megvonunk mindent a szervezetünktől, akkor elkezd tartalékolni és még inkább ragaszkodni fog a zsírtartalékokhoz. Emellett még azt is el fogja raktározni, amit normál esetben nem, szóval egy hatékony fogyókúrához inkább egy profi szakember, akár dietetikus segítségét kérjük, mert anélkül kevés eredményt várhatunk.

Mozgás és sport

Ha előtte is folytattunk valamilyen sportot, akkor az ünnepek után mindenképpen érdemes visszatérni rá. Azonban mi a helyzet azzal, aki nem sportolt előtte semmit? Mindenképpen figyelembe kell venni a saját fizikai adottságainkat, ez azt jelenti, hogy a korunknak, súlyunknak és egészségi állapotunknak megfelelő mozgásfajtát kell választani. Ha semmit nem mozogtunk előtte, kezdjünk egyszerűen a sétával, heti kétszer legalább 30 percet sétáljunk. Miután ezt már könnyen vesszük és úgy érezzük, hogy tele vagyunk energiával, akkor választhatunk más mozgásfajtát is, így elkezdhetünk kocogni, futni, vagy otthon jógázni, esetleg piláteszezni.

Alakformáló masszázsok

Korunk legmodernebb és legnépszerűbb megoldásai az alakformáló kezelések. A hagyományos és régebbi módszerek az erre speciális masszázs fajtákkal végzett alakformálások. Ilyen lehet a kézi cellulit masszázs, vagy a kézi vákuum masszázs, más néven köpölyözés. Aki nem szeretne gépes kezelésen részt venni, választhatja ezeket a hagyományosabb módszereket, amelyek a hatékonyságuk mellett kellemes kikapcsolódást és regenerálódást is nyújtanak.

Gépes fogyasztó kezelések

Mindezek mellett napjaink leginnovatívabb fogyasztó módszerei közé tartoznak a gépes alakformáló kezelések, mint a VelaShape, Rádiófrekvenciás kezelés és egyéb társaik. Ezekkel rendkívül hatékony eredményt tudunk elérni, ráadásul viszonylag rövid idő alatt. Előnyük többek közt, hogy nemcsak fogyasztanak, hanem a legtöbbször feszesítik a bőrt is, így megszabadulhatunk egy csapásra a hájacskától, a narancsbőrtől és a szülés utáni kötényhastól is. Itt is fontos, hogy rendszeresen kell igénybe venni ezeket a kezeléseket, hogy tartós és még hatékonyabb eredményt érjünk el.

Bármelyik módszert is választjuk, ne feledjük, hogy figyelembe kell venni a saját adottságainkat és ehhez megfelelőt választani, legyen szó fogyókúráról, vagy fogyasztó kezelésről. A másik fontos tényező a kitartás és a rendszeresség. Minden sikeres fogyás mögött ott van kitartás, mert ezt csak úgy tudjuk elérni, ha hosszú időn keresztül ragaszkodunk a célunkhoz és a megvalósításához. A rendszeresség pedig azt jelenti, hogy bármelyik módszert választjuk is, azt napi vagy heti szinten végezni kell. Ha ezeket a tényezőket figyelembe vesszük, akkor a végeredmény szemmel is látható lesz.

Keresés