Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi történik masszázs közben?

2018. 10. 18. 00:00:00
A masszázs után azt hisszük, csoda történt. Eltűnnek a rossz gondolatok, megszűnik a fájdalom. Minden lépést, mozdulatot könnyűnek érzünk. Mi zajlik kezelés közben?

Arc

A masszázs elsősorban lelki problémáknál (szorongás, alvászavarok) eredményes. A kezelés általában az egész fejre kiterjed, de a halánték, a homlok és a járomcsont kiemelt figyelmet kap.

Nyak

Az érzelmi stresszből eredő minden feszültség a nyakon és a hát felső részén rakódik le. A karfájdalmat is a nyaki rész intenzív masszírozásával kezelik.

Váll

E területen a szorongás vagy a rossz, merev tartás okozhat izommerevséget. Többnyire nem elég egyetlen lazító kezelés ahhoz, hogy az itt összegyűlt feszültségtől megszabaduljunk. Ám a terapeuta minden egyes mozdulatától enyhül, csökken a stressz.

Kar

Fájdalmát általában egy másik terület – többnyire a gerinc – hibás működése okozza. A teniszkönyök nem csak sportolóknál fordul elő; a kellemetlen panasz hátterében a nyaki részből induló izmok túlzott feszülése áll. A tünet a váll és a kar masszázsával enyhíthető.

Hát

Ez a terület izgatja a legjobban a szakembereket. Az itt fellépő fájdalmat a rossz testtartás, a túlterhelés vagy éppen a mozgás hiánya okozza. Erős fájdalomnál nem tesz jót a masszírozás, de enyhültével eredményes lehet a terápia. Ám a masszázs önmagában nem elég. Speciális gerinctornával kombinálva érhető el igazán eredmény. Hiszen az erős, teherbíró hátizomzat a fájdalom legjobb ellenszere.

Láb

A végtagokban jelentkező fájdalom gyakran a csípőtől induló kisugárzás. E tünetek masszázzsal eredményesen enyhíthetők. A terapeuta óvatos mozdulatokkal a láb vérkeringését élénkítheti.

Kézfej

Itt is gyakran kisugárzó fájdalmat érzékelünk. Meghúzódott mellizmunk is okozhatja. A reflexzóna-masszázs a kézfejen is végezhető, mivel a tenyéren is ott vannak a reflexpontok.

Reflexzónák

A több ezer éves elmélet szerint minden szervhez tartozik egy-egy reflexpont a talpon és a kézen. E pontok aktiválásával élénkebbé tehető az adott szerv működése. A terapeuta a talp vagy a kéz masszírozásakor a reflexpontokra gyakorol nyomást, ezáltal ingerületet küld a vele összeköttetésben levő szervhez, növelve az adott zóna anyagcseréjét, vér- és nyirokkeringését. A kezelés elősegíti a salakanyagok távozását, a feszültség oldását. Ezáltal mozgósítva a szervezet öngyógyító erőit. Oldja a keringést akadályozó blokkokat, így a szabad energiaáramlásban is segít.

Forrás: STOP/Fanny

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógymód Masszázs

Keresés