Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fejfájás gyógyítása masszázzsal

2014. 11. 09. 00:00:00
Hazánkban is egyre elterjedtebbé válik a masszázs. Sokan viszont nincsenek még mindig tisztába vele, hogy ez nem csak egy kényeztetés és relaxáció a testnek, de egy alternatív gyógymód is. Rengeteg ember végez ülőmunkát, nem beszélve arról, amint kiléptünk a munkahelyről, szintén leülünk a metrón, otthon, kocsiban, stb.

A sok ülés az egész testben lelassítja a vérkeringést, ezáltal lassul az anyagcsere, szív-és érrendszeri, vérnyomási problémákat okoz. Ott van továbbá a görnyedt testtartás, rendszeres nyak, váll és hátfájdalom.

Mielőtt még rohannánk a patikába és megvennénk mindenféle kenőcsöt, fájdalomcsillapot és egyéb csodaszert, ami csak ideiglenesen megoldást eredményez, érdemes utána nézni az alternatív gyógymódoknak is.

Hogyan is szüntethető meg a rendszeres fejfájás, ami manapság majdnem minden embert érint?

A rendszeres masszázzsal javítjuk a vérkeringést. Elsősorban a befeszült nyak, váll és lapocka környéki izmok okozhatják a fejfájás tüneteket. A fejfájás nemcsak kellemetlen, de koncentrációs és alvászavarokat is okoz.
A masszázs kilazítja a befeszült területeket, serkenti a véráramlást, így az agyba is jobb lesz a vérkeringés és az oxigén ellátás. Ez segít abban, hogy a biológiai testműködés normalizálodjon, helyreálljon a vérnyomás. A masszázs során a relaxáció megnyugtatja a testet, ezáltal a stresszfaktor is csökken.

A rendszeres masszázzsal helyreállítható a normális vérkeringés, oldódik a feszültség, így a fejfájások is megszűnnek. Helyreáll a koncentrációs képesség, frissességet és jobb közérzetet biztosít. Amennyiben valaki kiszámolja, hogy havonta mennyit költ fájdalomcsillapítokra, megdöbbenhet, hogy akár több alkalom masszázs ára is kijön belőle. Érdemes kipróbálni!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógymód Masszázs Tippek

Keresés